UniStem Day 2023

UniStem Day 2023

Najveća Međunarodna manifestacija posvećena popularizaciji matičnih ćelija

U petak, 10. marta u u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, održan je deseti po redu UniStem day, najveća međunarodna manifestacija posvećena popularizaciji matičnih ćelija. UniStem Day odvija se pod okriljem Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, uz pomoć i podršku STREAMLINE projekta i Bio Save Fondacije.

Medicinski direktor Bio Save Fondacije, dr med Kristian Martin na jedinstven i razumljiv način predstavio je srednjoškolcima, a budućim naučnicima i lekarima potencijal matičnih ćelija. 

Dr med Kristian Martin, medicinski direktor Bio Save Fondacije

Tokom njegovog predavanja bilo je reči o istoriji matičnih ćelija, terapijskoj primeni i istraživanjima. Takođe, posebno je istakao da Bio Save Fondacija već deceniju aktivno učestvuje u pomoći porodicama čijem članu je potrebna terapija matičnim ćelijama, kao i da je u prethodnom periodu organizovana terapijska primena matičnih ćelija za lečenje 8-oro dece uzrasta 6-7 godina iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

Srednjoškolci su se sa velikom pažnjom pratili predavanja i informisali se o značaju matičnih ćelija

Manifestacija ima za cilj da na zabavan i pristupačan način približi svet matičnih ćelija srednjoškolcima i pruži priliku za upoznavanje sa revolucionarnim otkrićima koja pomeraju granice savremene medicine. Đaci su kroz naučno popularna predavanja, kratkometražne dokumentarne filmove i posetu laboratoriji imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima na polju matičnih ćelija i personalizovane medicine u svetu i kod nas.

Sign In