UniStem day 2024

UniStem day 2024

Međunarodna manifesticija o matičnim ćelijama za srednjoškolce

U Beogradu je u petak, 22. marta 2024. godine, održan UniStem Day. Po peti put, pod okriljem Univerziteta u Beogradu, a u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), uz pomoć i podršku Bio Save Fondacije i STREAMLINE projekta, beogradski srednjoškolci imali su priliku da učestvuju na međunarodnom događaju koji za cilj ima popularizaciju matičnih ćelija i saznaju sve važne informacije o njima i njihovoj terapijskoj primeni.

Dr Kristian Martin, medicinski direktor Bio Save Fondacije

Dr Kristian Martin je ispred Bio Save fondacije svojim predavanjem i ove godine privukao pažnju gimnazijalaca, budućih naučnika. Nakon predavanja pod nazivom “Mali vodič kroz galaksiju velikog potencijala” prisutni đaci su imali brojna pitanja, a odgovore dr Martina su sa velikom zainteresovanošću ispratili.

Posebna pažnja poklonjena je terapijskoj primeni matičnih ćelija i pacijentima kojima je, u saradnji sa Bio Save fondacijom, realizovana terapija matičnim ćelija, kao i o rezultatima koje je terapija donela.

Beogradski gimnazijalci, budući naučnici pokazali su veliko interesovanje za svet matičnih ćelija

Puna sala Rektorata Univerziteta u Beogradu je pokazatelj da generacije koje dolaze imaju veliko interesovanje za potencijal matičnih ćelija i razumeju da je njihova primena u lečenju brojnih bolesti ne samo budućnost, već sadašnjost medicine.

Sign In