Servis Babica i Bebica

Servis Babica i Bebica

podrška koja je potrebna svakoj porodici

Trudnoća predstavlja posebno stanje koje u ženi budi neopisivu sreću, ali i veliki strah od nepoznatog. Natalija nam je otkrila kako je ona ublažila strah i adekvatno se pripremila za porođaj, ali i za onaj period koji sledi nakon njega, a to su prvi dani sa bebom, kako u porodilištu, tako i kod kuće.

Natalija, kako je protekla Vaša trudnoća i porođaj?

Duži vremenski period sam pokušavala da ostanem u drugom stanju, a kada se to desilo, slobodno mogu da kažem da mojoj sreći nije bilo kraja. Porodila sam se prirodnim putem, sa epiduralom, 8. oktobra 2021. godine, pripremljena i sigurna u tim koji je bio oko mene, ali ono što mi je bilo najvažnije jeste da sam bila sigurna u sebe zbog informacija i podrške koju sam imala- započinje priču današnja sagovornica.

Na koji način ste se pripremali za porođaj?

Kako sam, kao što sam već spomenula, duže vreme pokušavala da ostanem u drugom stanju, čim sam zatrudnela, počela sam da slušam razne škole roditeljstva .Tada sam putem aplikacije Bebologija saznala sve o online predavanjima koje sam svake nedelje pratila. Na taj način sam otkrila patronažni servis Babica&Bebica i kontaktirala sam ih za detaljnije informacije čim sam otvorila porodiljsko bolovanje.

Šta je izdvajalo servis Babica&Bebica od drugih patronažnih servisa i zbog čega ste se baš za njega odlučili?

Dolazak babice pre porođaja ovaj servis, između ostalog, razlikuje od svih drugih. Njen dolazak dva puta pre porođaja mi je jako puno značio. Babica iz GAK Višegradska, gde sam se i porodila detaljno mi je objasnila tok porođaja: kako da prepoznam kontrakcije, šta me čeka po dolasku u porodilište i kako može da teče porodjaj. Na moju ogromnu sreću, porodila sam se baš u njenoj smeni i za mene je porođaj bio prelepo iskustvo i zahvaljujući njoj, strah od onoga što me čeka na porođaju se značajno smanjio. Takođe, dolazak babice me je pripremio ne samo za porodjaj, nego i za dane nakon njega – pre svega mislim na početak dojenja. Objasnila mi je kako da masiram grudi, ali i kako se pravilno postavlja beba na podoj- utisci su koje nam prenosi o svom iskustvu Natalija.

Šta Vam je bilo najznačajnije kada je u pitanju dolazak patronažne sestre i koji savet Vam je najviše koristio?

Olivera Knežević, patronažna sestra

Najvažniji savet patronažne sestre je bio onaj za ishranu i negu žene nakon porođaja. U tim trenucima sva pažnja je usmerena na novorođenče, retko ko obraća pažnju na majku, zato su mi najviše značili saveti za ishranu nakon porođaja, za unos vode, negu rane i spavanje, tačnije odmor. To je pomoglo ne samo meni, već i bebi. Olivera Knežević, patronažna sestra i deo tima Babica&Bebica je uvek bila dostupna da odgovori na razna pitanja i nedoumice, kojih je mnogo bilo u prvim danima nakon porođaja- govori Natalija sa velikim zadovoljstvom zbog pažnje koju je dobila kao novopečena mama i nastavlja:

Saveti patronažne sestre Olje i babice su nam olakšali i ulepšali prve dane sa bebom. Iako smo se trudili da pripremimo sve za dolazak bebe, strahovi i nesigurnost su bili prisutni. Podrška koju smo dobili od servisa Babica&Bebica je nemerljiva.

Za kraj ovog divnog razgovora, da li postoji savet koji biste Vi dali budućim mamama?

Pozovite servis Babica&Bebica i informišite se o uslugama koje pruža. Nisam pronašla ni jedan drugi servis ovog tipa da pruža sveobuhvatnu pomoć i podršku mamama kao Babica&Bebica- zaključak je naše današnje sagovornice.

Patronažne sestre su mamine i bebine dobre vile. U danima kada Vam je pomoć i podrška potrebna, one su tu da Vam pomognu, pruže korisne savete i ohrabre onda kada se osećate nesigurno. A tim servisa Babica&Bebica je i više od toga.

Sign In