Meni su matične ćelije pomogle

Meni su matične ćelije pomogle

Priče iz celog sveta

Priče iz celog sveta o iskustvima ljudi kojima su matične ćelije pomogle u borbi sa različitim bolestima:

AUTIZAM

Gracy Gregory - Koristila svoje matične ćelije sačuvane u privatnoj banci

Roditelji male Grejsi odlučili su da nakon porođaja sačuvaju matične ćelije svoje bebe u privatnoj banci. Tada nisu ni slutili da će im ikada zatrebati. Nažalost, još dok je bila beba, primetili su neke čudne simptome, nakon čega joj je posle drugog rođendana dijagnostifikovan autizam. Ipak, pravo niotkuda, usledio je poziv njihove banke matičnih ćelija sa ponudom da Grejsi učestvuje u programu čuvenog Duke univerziteta koji koristi matične ćelije za lečenje autizma.

Saznajte kako je transplatacija matičnih ćelija uticala na Grejsi ovde.

CEREBRALNA PARALIZA

Luke Fryer - Koristio svoje matične ćelije sačuvane u privatnoj banci

Luku je u ranom uzrastu dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Zahvaljujući privatnoj banci matičnih ćelija u kojoj su njegovi roditelji na porođaju sačuvali matične ćelije, Luk je uključen u kliničko ispitivanje koje je imalo za cilj da ispita uticaj matičnih ćelija na obolele od cerebralne paralize. Luk je napredovao postepeno ali konstantno. Danas, Luk hoda, trči i živi detinjstvo poput svojih vršnjaka.

Pročitajte više o Luku i iskustvima njegove porodice ovde.

HODGKINOV LIMFOM

Diane Paradise - Koristila matične ćelije iz javne banke matičnih ćelija

Dajani je u 24. godini života dijagnostikovana Hodgkinova bolest (NLPHD). Počela je sa izraslinom ispod pazuha. Nakon 5 meseci pojavila se i druga izraslina. Lekari su odmah preduzeli sve korake za lečenje kancera ali se on iznova vraćao. Nakon 5. puta, Dajana je odlučila da proba nešto drugo. Prijavila se za kliničko ispitivanje lečenenja matičnim ćelijama. To je bio izbor koji će zapamtiti.

Pročitajte više od Dajaninoj borbi ovde.

HURLEROV SINDROM (MPS TYPE 1)

Lyla Edgington - Koristila matične ćelije iz javne banke matičnih ćelija

Sa samo 7 meseci, Lejli je dijagnostikovana teška genetska bolest poznata kao Hurlerov sindrom. Kao Lejlinu najbolju šansu za oporavak doktori su preporučili primenu matičnih ćelija. Nekoliko meseci kasnije, Lejli je obavljena transplantacija matičnih ćelija. Danas njeni roditelji mogu sa ponosom da kažu da se Lejla dobro razvija. 

Saznajte više o Lejli ovde.

HIDROCEFALUS

Grace Mathews - Koristila svoje matične ćelije sačuvane u privatnoj banci

Grejs je imala sreće. Roditelji su joj sačuvali matične ćelije na rođenju. Dijagnostikovan joj je hidrocefalus, teško oboljenje opasno po život koje se manifestuje nakupljanjem tečnosti u mozgu i njegovim oticanjem. Inovativni tim doktora sa Duke Univerziteta predvođen Džoanom Kurcberg izveo je proceduru lečenja sa matičnim ćelijama, …

Upoznajte Grejs i pogledajte kako je prošla procedura lečenja ovde.

LEUKEMIJA

Deb Martell - Koristila matične ćelije iz javne banke matičnih ćelija

Kancer ne pravi razliku. Može se pojaviti kod bilo koga, bilo kada. Tako je Debi, majka četvoro male dece sa 36 godina saznala da ima rak dojke. Njena borba je trajala dugo ali je pobedila. Ipak, 9 godina kasnije dijagnostikovana joj je uznapredovala leukemija. Matične ćelije su joj spasile život.

Saznajte više o Debi ovde.

Sign In