Bio Save Fondacija, koja pruža pomoć u organizovanju lečenja matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, poslala je još četiri mališana uzrasta od 5 do 8 godina iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore u inostranu kliniku na lečenje.

6. septembra je četvoro mališana, otišlo na terapiju matičnim ćelijama u inostranstvo.  I ovog puta je Bio Save Fondacija obavila sve potrebne korake kako bi obezbedila mališanima da odu na terapiju koja im daje nadu da promene život nabolje.

Bio Save Fondacija osnovana je u oktobru mesecu 2013. godine od strane Bio Save d.o.o. iz Beograda i članica je Bio Save Group iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije, sa ciljem da pomože u lečenju dece matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, nezavisno u kojoj Banci su sačuvane njihove matične ćelije.

Radi se o porodicima koje su sačuvale matične ćelije iz pupčanika u FamiCord AG, koje će sada biti iskorišćene za lečenje.  

„Terapija matičnim ćelijama iz pupčane vrpce je nova nada za lečenje autizma i neuroloških oboljenja kod dece, i mi u Bio Save Fondaciji smo potpuno posvećeni tom izazovu“ – objasnio nam je dr Aleksandar Antović direktor Bio Save Fondacije koji je sa ovim mališanima i njihovim roditeljima otišao u inostranstvo.

Matične ćelije iz pupčane vrpce se koriste za lečenje više od 80 oboljenja. Svakodnevno, broj mogućih tretmana se povećava, a lečenje matičnim ćelijama postaje posebna grana medicine. Najveće blago koje roditelji mogu pokloniti svom detetu je zdravlje i zato ne treba propustiti priliku koja se pruža samo jednom u životu da sačuvate matične ćelije iz pupčane vrpce prilikom njegovog rođenja.

Šest meseci nakon sprovedene terapije matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, ponoviće se svi testovi i analize rađene pre odlaska ove dece na terapiju, kako bi se procenio napredak.

Puno sreće i srećan put im želimo!