Kristijano Ronaldo je u trci sa vremenom kako bi bio spreman za revanš sa Mančester Sitijem. U nadi da će biti u formi za važan duel, biće podvrgnut terapiji matičnim ćelijama.

Maestro Real Madrida sedeo je na prvoj utakmici, ali će učiniti sve što može kako bi se vratio na teren u drugom sukobu ove sedmice.

Kritijano Ronaldo će biti podvrgnut revolucionarnoj terapiji pomoću matičnih ćelija kako bi bio u formi za polufinalni obračun Lige šampiona sa Mančester Sitijem. Nakon prvog susreta na "Etihadu", dve strane će se sada sastati na stadionu Bernabeu.

Zbog povrede zadnje lože butnog mišića Ronaldo je izostao sa terena stadiona Etihad u sukobu sa Manchesterom i sada je u trci sa vremenom kako bi se oporavio za odlučujuću utamkmicu na Bernabeu.

Prethodne nedelje Zinedine Zidane je sve pripremio kako bi Ronaldo bio spreman za utakmicu, ali je problem nastao tokom treninga prošlog ponedeljka.

Portugalac je otputovao u Madrid na kliniku Ruber gde mu je u sredu urađena magnetna rezonanca kojom se utvrdilo da je došlo do pucanja mišića zadnje lože butine.

Jedinstveni tretman matičnim ćelijama podrazumeva uzimanje uzorka zdravih ćelija iz Ronaldove krvi ili koštane srži, koje se zatim ubrizgavaju u oštećeno područje njegove tetive kako bi se oporavak ubrzao.

Bivši broj 1 u svetu, teniser Rafael Nadal, takođe je bio podvrgnut sličnim tehnikama terapije matičim ćelijama, tokom oporavka nakon ponovljene povrede kolena.

Lekari u Madridu će nadgledati Ronaldov oporavak, međutim klub još uvek nije objavio lekarski izveštaj s podacima o tom pitanju.

Ipak, Zidan je juče za The Guardian izjavio da se Ronaldo vraća na teren. Na pitanje postoji li opasnost po Ronalda, Zidan je odgovorio:

"Nikakva. To nije bio oporavak preko noći. To nije dva dana, to je nedelju dana", rekao je Zidan. "Ronaldo se oporavlja brzo, on se dobro brine o sebi. Ali ne radi se o dva dana. Dobro je što ga imamo. Bez njega se vidi razlika, njegovo odsustvo pokazuje to. Voleo bih da su tu i Case i Karim, takođe. "

Izvori: MirrorThe Guardian