Jedno od najčešćih pitanja budućih roditelja koje dobijamo je: 

“Na koji način se transportuje krv iz pupčane vrpce do banke matičnih ćelija?”

Odgovor je, pre svega, bezbedno i na vreme, a saradnja koju imamo sa DHL-om, globalnim liderom u industriji logistike, koji je specijalizovan za međunarodne pošiljke, kurirske usluge i transport, nam u tome pomaže!

DHL Medical Express Solution je specijalno razvijeno rešenje za transport vremenski osetljivih pošiljaka i pošiljaka na temperaturnom režimu i iz tog razloga DHL je naš izbor i pouzdan saradnik u transportu uzorka krvi iz pupčanika Vaše bebe!

Kako izgleda procedura slanja uzorka krvi iz pupčane vrpce Vaše bebe: 

Na porođaju lekar će upotrebiti set za prikupljanje uzorka krvi iz pupčanika. 

Set iz bolnice se preuzima u što kraćem roku od strane Bio Save logistike. 

Nakon toga se DHL avio transportom šalje u Famicord, banku za skladištenje matičnih ćelija čija laboratorija radi svakog dana u godini.  

Kada se krv iz pupčanika u kojoj se nalaze matične ćelije prikupe na porođaju, njihova vitalnost kreće da opada. Veoma je važno da se transport realizuje u roku od 72 sata od porođaja i iz tog razloga Bio Save Group koristi Medical Express uslugu ovlašćene transportne kompanije DHL Express. Na taj način se krv iz pupčanika transportuje na ambijentalnoj temperaturi što predstavlja važan faktor za kvalitet uzorka koji se čuva na period od 20 do 50 godina.