Od 2. do 4. juna 2022. godine održala se Međunarodna konferencija o savremenim načinima lečenja kod poremećaja iz spektra autizma sa preko 20 predavača iz regiona i sveta. Tokom 3 dana čak 900 stručnjaka je govorilo o terapijama koje pomažu u lečenju drugih bolesti. Cilj konferencije je bio da se podstakne rasprava o korišćenju resursa koji su već na raspolaganju za lečenje pacijenata sa autizmom.

Drugi dan konferencije započet je temom o dijagnostičkim parametrima i imunoterapiji, a tokom pomenutog, jedan od predavača je bio doktor medicine Kristian Martin, medicinski direktor Bio Save Fondacije. Dr Kristian Martin je govorio o podršci koju Fondacija pruža budućim roditeljima kada je u pitanju skladištenje matičnih ćelija iz krvi pupčanika, a koji predstavlja vid preventivne zaštite.

Doktor Martin je u svom izlaganju istakao da je Bio Save Fondacija kao svoj primarni cilj oduvek imala želju da bude deo budućnosti i razvitka u oblasti regenerativne medicine.

,,Prisustvo na ovoj konferenciji je za nas iz Bio Save Fondacije bilo zadovoljstvo. Organizacija, teme i predavači su zaista bili na nivou zadatka, i iskreno se nadam da će ova konferencija biti grudva koja će pokrenuti lavinu pozitivnih reakcija i smatram da nam je ovakvih skupova potrebno više. Izuzetno mi je drago što je među učesnicima bilo i dosta roditelja čija iskustva su tu da inspirišu sve nas i pomognu nam da što bolje shvatimo problem autizma, kako bi svi zajedno jednog dana došli do odgovora za kojim mnogi tragaju.''

Konferenciju je zatvorila panel diskusija o budućnosti tretiranja autizma u regionu, u kojoj su učestvovali lekari iz regiona, kao i prisutni roditelji.