Prva Bebologija i Aksa Škola za trudnice u Mostaru

Prva Bebologija i Aksa Škola za trudnice u Mostaru

Posle Sarajeva i Banja Luke na red je došao i Mostar

Nakon uspešno realizovanih radionica u regionu, tačnije Sarajevu i Banja Luci, Bebologija i Aksa tim potpomognuti Bio Save BiH stigao je u još jedan divan grad iz regiona, Mostar.

U prodavnici Aksa dečije i bebi opreme, 29. novembra tekuće godine, održana je po prvi put Škola za trudnice sa temom "Kako se pripremiti za dolazak bebe".

Predavanje je držala Ardanela Habul, medicinska sestra, koja je trudnicama objasnila sve što treba znati o prvim danima sa bebom, kako negovati novorođenče, kao i sva pitanja vezana za dojenje.

Među sjajnim predavačima našla se i Aida Tanović, glavna sestra porodilišta, koja je pojasnila sve detalje koji se tiču odlaska u porodilište, potrebne dokumentacije i samog boravka u porodilištu.

Dobro poznati tim Bebologije, na čelu sa Snežanom Malešev, koordinatorkom servisa Babica i Bebica, takođe je dao značajan doprinos ovom okupljanju u vidu podrške budućim mamama, ali i tatama.

Dijana Sejdinović - medicinski direktor Bio Save BiH

Trudnice su imale prilike da čuju i Dijanu Sejdinović, medicinskog direktora Bio Save BiH, koja je precizno i uz puno pažnje govorila o važnosti čuvanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika.

Interaktivni deo radionice gde trudnice imaju priliku da nauče kako se povija beba i kako pravilno treba držati bebu je oduševio sve prisutne buduće mame.

Mostar je bio divan domaćin dvema dobro poznatim timovima iz Bebologije i Akse, a sasvim smo sigurni i da buduće mame nose korisne informacije i jedno lepo iskustvo sa sobom.

Snežana Malešev - koordinator servisa Babica i Bebica

Sign In